Medar Hastanesi Ek Bina | GÖLCÜK

Proje Adı Özel Medar Hastanesi
Proje Yeri Gölcük / Kocaeli
Yatak Sayısı
Mimari Tasarım Ekibi Geyran Mimarlık Atölyesi LTD ŞTİ
Mal Sahibi Seygöl Aile Sağlık Hizmetleri A.Ş.
İşveren Seygöl Aile Sağlık Hizmetleri A.Ş.
Proje Tarihi 2020
Yapım tarihi 2020-Devam ediyor
Arsa Alanı 1.035 m²
Toplam İnşaat Alanı 5.360 m²
Proje Tipi Özel Sağlık Tesisi
Yapım Türü Betonarme Karkas
Mimari Proje Geyran Mimarlık Atölyesi LTD. ŞTİ.
Elektrik Projesi HB ELEKTRİK Proje ve Müşavirlik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.
Mekanik Proje TERMO Yapı SAN. Ve TİC. LTD. ŞTİ.
Danışmanlık Ve Proje Yönetim Hizmetleri Geyran Mimarlık Atölyesi LTD. ŞTİ.
İç Mekan Tasarım Geyran Mimarlık Atölyesi LTD. ŞTİ.

Medar Hastanesi Ek Bina Mimari Açıklama Raporu

Medar  Hastanesi ek binası, İzmit-Bursa karayolunun Ford kavşağı olarak bilinen bölgesinde karayolunun 50m. güneyinde yer almaktadır, hastane için uygun olan dört tarafı imar yollarıyla çevrili ada parsel özelliği taşımaktadır.
Medar hastanesi ana binası 2014 yılında tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Zaman içinde ihtiyaçtan dolayı kapasite artırımı amacıyla ek bina yapılması kararlaştırılmıştır.
Medar Hastane Projesi ek binası 2 bodrum , zemin kat, 2 normal kat, çatı kat olmak üzere farklı büyüklüklerde toplam altı kattan oluşmaktadır.  2.Bodrum kat otopark olarak değerlendirilmiştir. Bu kat aynı zamanda ana binayla bağlantı kurmak içinde kullanılmaktadır. 1. Bodrum kattan rampayla ana binaya geçiş imkanı yaratılmıştır. 1.bodrum katta personel soyunma, radyoloji, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri (OSGB) ve teknik alanlar bulunmaktadır. Zemin katta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) ve kafeterya tasarlanmıştır. Fizik tedavi hastalarının düzenli ziyaret edecekleri bu alan genel olarak geçicide olsa engelli olabilecekleri düşünülerek zemin kata yerleştirlilmiş düz ayak ulaşım imkanı yaratılmıştır. 1. Katta kadın doğum, göz, diyetisyen, psikoloji ve üroloji poliklinikleri bulunmaktadır. 2.kat hasta yatak katı olarak tasarlanmış 8 adet iki kişilik hasta yatak odası ve 3 adet tek kişilik hasta odası olmak üzere toplam 11 hasta odası ve 19 yataklı bir servis olarak düzenlenmiştir. Çatı katında rezerv poliklinikler ve 40 kişilik seminer salonu tasarlanmıştır.
Hastane binası ana girişi batıya ana hastane binasına dönük olarak iki bina arasında kalan ortak dış mekana bakacak şekilde planlanmıştır. Ek bina ağırlıklı olarak ayakta ve günübirlik hasta kabul edecek şekilde tasarlanmıştır. Kuzey yöne sağır cephe oluşturacak şekilde tasarım yapılarak kuzey rüzgarlarından korunma sağlanmış ve mekanlar ağırlıklı olarak doğu ve batı cephelerine yerleştirilmiştir. Çatı kat imar şartları gereği kuzey ve güney yönlerden çekme yapılarak oluşturulmuş ve iki tarafta teraslar tasarlanmıştır. Çatı eğimi ile imar sınırlarını geçmemek amacıyla mansard çatı biçimi tercih edilmiş ve elektrostatik toz boyalı metal kenet kaplama sistem tercih edilmiştir. Bina cepheleri ana binayla aynı karakterde malzemeler kullanılarak tasarlanmıştır. Cam güneş kırıcı elemanlar cephenin ana karakteri olacak şekilde tasarım yapılmış, pencereler alüminyum giydirme cephe olarak ve açılır doğramalar oluşturularak düzenlenmiştir. Sağır yüzeyler kompoze alüminyum levha ve doğal taş görünümlü granit seramik olarak düşünülmüştür. Ana binanın renkleri ile uyumlu olması ve kurum kimliği ve bütünlüğü içinde olması hedeflenmiştir.
Düşey sirkülasyon iki adet 1600kg ve 1.2 sn/m kapasiteli sedye asansörü ile sağlanmıştır. Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik gereği kaçış mesafeleri ve buna bağlı olarak yangın ve ana merdivenler uygun biçimde ve kapasitede yerleştirilmiştir.
Ana binanın kurulu gücü yeterli olduğundan yeni trafo binası ve şalt tesisi burada düşünülmemiştir. Jeneratör ve orta gerilim tesisatı ana binanın kapasitesi içinde kullanılmıştır. Binada radyoloji ve kafeterya mutfağı ve otopark alanı dışında başka mekanlarda cebri havalandırma yapılmamış doğal havalandırma tercih edilmiştir. Isıtma ve soğutma sistemi olarak 3 borulu VRF sistemi tercih edilmiş konforlu bir şekilde aynı anda hem ısıtma hem soğutma yapılabilme imkanı yaratılmıştır.
Yangın söndürme ve kullanım suyu depoları modüler sistem olarak planlanmış ve bağlantı binasında yerleştirilmiştir. Bağlantı binası tek kat ve 1 bodrum olarak tasarlanmıştır. Bağlantı binasının üstü teras olarak düzenlenmiştir. Bu teras otopark ve peyzaj alanı olarak kullanmak üzere tasarlanmıştır.

Medar Hastanesi Ek Bina | GÖLCÜKGeyran