Mevlana Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Projesinde Sona Gelindi.

Mevlana Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Projesinde Sona Gelindi.

Mevlana Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi; Radyoloji, klinik laboratuar, patoloji laboratuarı, anjiografi, nükleer tıp merkezi, kan bankası, genel cerrahi ve KVC ameliyathaneleri, dahili yoğun bakım, cerrahi yoğun bakım, koroner yoğun bakım, KVC yoğun bakım, neonatal yoğun bakım, acil ünitesi, diyaliz, poliklinikler, endoskopi, IVF (tüp bebek merkezi), doğumhane, 14 yataklı 14 adet yatak servisi, yemekhane, kafeterya, çamaşırhane, yönetim birimleri, merkezi sterilizasyon ünitesi, çağrı merkezi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, kreş, lojman, konferans salonu, seminer salonları ve kapalı otopark bölümlerinden oluşmaktadır. Bina; +65 kotunda son bulmakta olup toplam bina yüksekliği 80m’ye ulaşmaktadır.

Doğu batı aksı boyunca uzanan ve bir yay şeklinde biçimlenen yüksek katlı bloğun yoldan uzakta olan doğu kanadı, yola yakın olan batı kanadından 4 kat daha yüksek tasarlanarak yol kotundan podyum binaya, podyum binadan kule binanın doğu kanadına, kule binanın doğu kanadından batı kanadına doğru kademeler yapılarak yol tarafında geniş bir açık alan ve hacim oluşturulmuştur. Burada yaratılan alan içinde açık otoparklar, yaya yolları, acil girişi, bina ana girişi, diyaliz girişi, acil durum çıkışları, kapalı otoparka yönelen rampa organize edilmiştir.

Çok katlı binanın dışbükey ve içbükey cepheleri 60cm hava boşluğu bırakılacak şekilde 2. bir cepheyle hem ısı hem de ses izolasyonu yapacak şekilde tasarlanmıştır. Bu cepheler sayesinde karasal iklime sahip olan Konya’nın sert kış şartları ve gece-gündüz arasında ki 20 dereceye varan ısı farklarında binanın kontrollü bir tepki vermesi sağlanacaktır. Cephede kullanılan porselen karo dış cephe kaplamaları temperli ve lamine camdan oluşan giydirme cephe kaplaması, parapetlerde kullanılan compact Laminant giydirme cephe elemanları ve bünyelerinde bulunan özel detaylarla barındırdıkları ısı ve su izolasyonu sayesinde binanın Konya’nın sert iklimine yeterli reaksiyonu vermesi sağlanacaktır.

Mevlana Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Projesinde Sona Gelindi.Geyran